Ciasto na krakersach bez pieczenia

Składniki:

  • 2 paczki krakersów
  • 500 g śmietanki kremówki 30%
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w minimalnej ilości wrzącej wody
  • 350 g masy krówkowej
  • 50 g masła
  • mleczna czekolada (100 g)

    Śmietankę ubijam razem z cukrem pudrem aż będzie sztywna, dodaję żelatynę i miksuję.
    Na dno formy kładę herbatniki, na to połowę kremu, znowu krakersy, masę krówkową wymieszaną z masłem (najlepiej podgrzać jest wtedy łatwiej smarować).
    Znowu krakersy, krem, krakersy, krówkowa masa..
    … i na koniec starta na tarce czekolada. Chłodzę w lodówce całą noc. ciasto-bez-pieczenia-768x432
    Smacznego!

Ten wpis został opublikowany w kategorii Ciasta. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *