Babeczkiz kiwi

 

Ciasto :

  • Kostka do pieczenia Kasia 200 g
  • mąka 300 g
  • cukier 100 g
  • jajko 1 szt
  • śmietana 1 łyżka


    Krem:

  • krem w proszku 1 opak
  • Kostka do pieczenia Kasia 100 g
  • mleko 300 ml
  • kiwi 3 szt

    Mąkę wymieszaj z cukrem, dodaj posiekaną Kasię, jajko i śmietanę.
    Szybko zagnieć ciasto, zawiń w folię i odstaw na godzinę do lodówki.
    Schłodzone ciasto rozwałkuj i wylep nim posmarowane Kasią i posypane mąką małe foremki do babeczek, ponakłuwaj widelcem i piecz w 200 st. C około 20 minut.
    Babeczki wystudź. Krem przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj miękką Kasię.
    Kiwi obierz i pokrój na plasterki.
    Za pomocą szprycy lub łyżeczki nakładaj krem na babeczki
    Na każdej babeczce połóż pokrojone w cząstki kiwi.
    Smacznego !

 

 

Ten wpis został opublikowany w kategorii Babeczki. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *