Jadalna ziemia – słoiczek szczęścia

Składniki:

  • 200 g ciasteczek oreo lub markizów
  • 4 łyżki mleka
  • 400 g śmietanki 36%
  • 5 krówek (cukierki)
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 banan
  • kakao do posypania

    Przygotowuję wszystkie składniki, śmietanka powinna być schłodzona – lepiej się ubije.
    Ciasteczka rozgniatam na okruszki za pomocą pałki moździerza (można też wałkiem między ściereczkami
    Śmietankę ubijam z cukrem na puch.
    Nakładam pokruszone ciastka wymieszane z mlekiem, na to banany, pokruszone krówki, śmietanę i znowu markizy, banany, krówki, śmietanę i resztę ciastek a wszystko posypuję kakao. Mniam! Teoretycznie odstawiam do lodówki na 30 minut…. ale można zjeść po zrobieniu  jak wytrzymacie będzie jeszcze lepsze.
    jadalna-ziemia2-768x1152

    Smacznego!

     

Ten wpis został opublikowany w kategorii Desery. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *